19 maj 2012
16:00

Knivsta IK

Referat: Lohärads IF - Knivsta IK

Idag var det dags för för kvartsfinal i DM. Motståndare var Knivsta, som hade vunnit sin åttondelsfinal mot duktiga Valsta Syrianska med 7-5 efter straffar. Vi vann mot duktiga Sigtuna med 5-1. Så detta var en spännande match.

Det var strålande väder, fyra av våra killar hade spenderat tiden på Björkhaga hela dagen. De hade varit domare när lag -03 hade poolspel. Och de skötte sig mycket bra. Det är nyttigt att vara domare i den här åldern, det är en bra utbildning.

Det kändes si så där på uppvärmningen, lite nonchalant och okoncentrerat. Men grabbarna fick veta det när Janne klev in på uppvärmningen och så att nu måste det bli skärpning.

Vi fick en mycket bra start målmässigt. GH gjorde en mycket bra löpning från sin högerbacks plats, som Hampus uppfattar och lägger en kanon pass som GH driver längs höger kanten och lägger ett inlägg som Max möter klockrent, skönt med en tidig ledning.

Men efter målen undrar vi ledare vad som hände. Det kändes lamt och virrigt. Nästan en panik känsla hade vi i laget, ingen ville vårda bollen. Man kan undra varför!!

I 20:e min lyckades vi göra 2-0, men vi har inte det bättre laget. Men ändå stark att öka på ledningen. Här gjorde Simon en jätte bra insat, äntligen håller han bredd på sin kant, och vinner en duell med deras back när Hampus slår en pass mot djupet. Simon går in med rätt vilja och vinner enkelt duellen, kommer fri med målvakten och Simon går lite åt sidan och på så sätt får deras målvakt att göra en sidorörelse. Sen slår han den iskallt i ena hörnet. Mycket bra Simon.

HALVTID

Vi är inte nöjda efter första halvleken, vi var inte det bästa laget på plan. Knivsta var det bättre laget, vi skall vara glada att vi hade en 2-0 ledning. Vi försökte få killarna att ta sig i kragen inför andra halvlek!!!

Andra halvlek startar på ett jätte bra sätt för oss. Kalle vinner en duell på mittplan, sliter sig loss och kommer fri, och gör ett iskallt avslut längs marken. Konstigt att Kalle var back i sin förra klubb i Dalarna, och här har han blivit en iskall avslutare. Skönt att han också tar för sig i närkamperna.

Men Knvista reducerade direkt genom att göra sitt första mål. De rann igenom på ett enkelt sätt i mitten och avslutade med ett skott längst marken. Här tror jag att vår målvakt Samuel var fel placerad, men är inte helt säker. Nu började Knivsta trycka på och de gjorde oss dåliga.
I den 5:e minuten slarvade vi i vårt straffområde som gjorde så att Knivsta fick en bra press på oss. Domaren blåser straff!! För vad? Deras kille halkade, var det is där!? Motiveringen från domaren var att en av våra killar knuffade deras kille. Mmmm, vad man än tycker så hjälper inte det. Domaren har alltid rätt!

Men straffen räddare Samuel, vilken skön räddning. Det var en viktig räddning, 2-3 hade varit tungt och då hade vi hamnat i ett svårt läge, nu hade vi fortfarande 2 mål upp. Bra räddning Samuel.

Knivsta fortsatte vara bättre, vi kommer helt fel i det mesta vi gör. Man vill skylla på att det är varm och på så vis blir det lite si så där. Men det är lika för båda lagen..... Vi är inte nöjda och tar en timeout redan i 6:e minuten av andra halvlek. Kan säga att killarna fick en "utskällning"/"starkt tillrättavisning"!!! Vi spelar jätte dåligt.

I den 14:e minuten kontrar vi snabbt: Max gör en jätte bra löpning med boll, skjuter som deras målvakt lämnar retur på. Hampus kommer i mitten (efter att följt med anfallet upp på ett mycket bra sätt) och tar returen, skjuter...deras back när den nästan med huvudet. Det blir till en nick av deras back som går i mål. Skönt med 4-1 ledning, men vi är inte värda detta!!!

I 25.e minuten gör Zacke en jätte fin båglöpning på höger kanten, får bollen, slår inlägg till Max som är där med en volley....på deras målvakt. Det var nära...kändes som att vi spelade bättre och bättre med 10 minuter kvar.

Från 27:e minuten till slutet, d v s på 8 minuter gör vi 5 mål. Det är starkt, vi kändes tunga :)

I 27:e minuten slår Anton en underbar pass till Kalle som tar emot och skjuter i mål. Bra och finurlig passning av Anton. Någon minut senare vinner Zacke bollen på mitten och slår bollen i djupet till Kalle, som kommer fri och gör mål, hans 3:e mål för dagen. Vår lilla back från Falun....nu är det 6-1 till oss

7-1, då skall Hampus slå ett inlägg till Kalle som blir ett inläggs-skott i mål, snyggt Hampus.

8-1 och 9-1 är riktigt bra mål. Vi skjuter från håll!!! Först får Jocke på en kanon träff, bra Jocke, skjut mera. Och vid det sista målet får Samme en pass av Max, Samme tar emot och driver inåt banan, och skjuter med HÖGERN. Vilket skott!! (med fel fot)....

Vi vann stort med 9-1 och är i semifinal i DM. Troligtvis möter vi duktiga Sunnersta, de har ännu inte spelat sin kvartsfinal mot Vaksala, men de bör vinna enkelt.

Finns en kille som skall nämnas som inte nämns ovan och det är Ralle. Vilka kliv du har tagit sedan förra året. Du är kung i backlinjen, så klok och spelar så enkelt. Det är skönt att ha dig där bak.

Bra att vinna fast vi inte äger matchen och spelar inte bra!!!

Nu är det CL final mellan Bayern München-Chelsea som gäller...